
Вперше ковбаса салямі, як ми її знаємо, згадується в офіційному документі 1436 року, коли ватажок найманців Нікколо Пічініно попросив «двадцять свиней, щоб зробити салямі». Цей документ зберігається у музеї салямі у Пармі
Салямі відрізняються тонкістю фаршу, і кожен сорт має різну консистенцію м’яса, а також різну суміш спецій. Зазвичай салямі виготовляється зі свинини, яка була змішана у певному співвідношенні з високоякісним свинячим жиром.
Використовуються деякі консерванти, але лише в кількостях, дозволених законодавством про чистоту харчових продуктів. Після того, як ці комбінації м’яса, сала та спецій змішані, їх упаковують в натуральну або синтетичну оболонку. Після цього ковбаса зазвичай проходить певний період ферментації.